10 Ağustos 2015 Pazartesi

KİRLİ GÜNLER MUTLU YÜZLER... 1. GÜN GELİBOLU / ÇANAKKALE

     Merhabaaaaa :) 15 günlük süper ötesi keyifli ve güzel ve yorucu tatilden döndüm :) ve hiçbir şeyi unutmadan sizlere aktarmak için bilgisayar başına oturup yazmaya başladım. 

   2 ay öncesinden eşim ve kardeşiyle Çanakkale'den Kaş' a kadar sürecek bir tatil yapma düşüncesiyle arge çalışmalarına başladık. Nereye gidilir nerede kalınır ne yenilir nasıl uygun olunur abi kardeş her konuyu araştırıp bize çok güzel bir yol planı çizdiler. 21 Temmuz cuma iş çıkışı Sakarya'dan yola çıktık İzmit'ten kardeşi alıp önce ufak bir İstanbul yaptık. Taksimde ıslak hamburger yedik. Dayanamadığım krispy kreme doughnuts (yani donat :) ) yedik. Hazza pulo pasajında çay içtik. İstiklalde mideye yedi eşim. 




     İstanbul sonrası ilk durağımız Gelibolu oldu. Sabah çok erken saatlerde vardığımız için önce güzel bir sahil havası aldık. Esnafa sorup öğrendiğimiz Gelibolu Mevlevihanesine gittik. ( Giriş ücreti 3 tl ) Bir kaç gün sonra gitmiş olsaydık Semazen gösterisi izleye bilecektik ama kısmet değilmiş. 






     Geliboludan çıktıktan 17 km sonra Onedio da gördüğümüz ve tabelasını görünce dayanamayıp saptığımız Kömür Limanına gittik. Adıyla hiç alakası olmayacak kadar güzel bir yer Kömür limanı. Kömür limanı hakkında bilgiler için; Ekşi sözlük, gezimanya...  Kömür limanının suyu yalnız buz gibi ve oldukça fazla deniz kestanesi var. Hatta bir tanesini suya koyup yanımıza almıştık ama sonra dayanamadık bıraktık :) 



 Kömür limanında 1 saat yüzüp dinlendikten sonra tarihi yarımadaya Şehitliği ziyarete gittik. Size bir öneri mutlaka girişteki rehberlerden birini tutun çünkü boş boş gezmenin hiç bir değeri yok o duyguları yaşamak için bence anlatan biri kesinlikle gerekli. 









     Tarihi yarımadayı gezdikten sonra  Kilitbayır' dan feribotla Çanakkale' ye geçtik ( feribot kişi başı 10 tl idi yanlış hatırlamıyorsam). Çanakkale' de aynalı çarşıyı gezdik, kordonunda yürüdük ve meşhur olduğu söylenen biga köftesinden( 10tl) ve peynir helvasından (7tl) denedik. Dururmuyuz tabii ki durmadık yola devam edip Troia antik kentine gittik. Müze kartımız olduğu için ören yerlerinde bilet almadık o yüzden maalesef bilet fiyatlarını bilmiyorum. Antik kenti gezmeye başlamadan bir elektronik rehber aldık ve eşim dinledi bize anlattı :) 




     Belli bir yerden sonra insan yoruluyor tabii :) Bizde ilk gün konaklama için Geyikli Dalyan köyünde Dolmuş Camping i tercih ettik. Çadır başına 20 tl. İşletme sahibi çok sıcak güler yüzlü bizlerle aynı yaşta bir beyefendiydi. Her konuda yardımcı oldu ve ilk gün için muhteşem bir son oldu. Çoğu kamp alanını biz kampingturkiye adresinden bulup inceledik. 




      İlk gecemiz ilk günümüz böyle hareketli ve yorucu geçti ama inanın bana bu daha hiçbir şey değil :) her günümüzü size sırayla anlatıcam elimden geldiğince ayrıntılarla. Keyifli okumalar size şimdiden :) :) :) 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder