10 Ekim 2014 Cuma

ACARLAR LONGOZU VE KARASU...

    Bayramın ilk günü kurbandı ziyaretti derken geçti bir de hava biraz kapalıydı. Ama 2. günü havanın güzelliğiyle kendimizi misafirlerimizi gezdirmeye adadık. Bizimde uzun zamandır gitmek istediğimiz ancak bir türlü fırsat bulamadığımız Acarlar Longozuna gitmeye karar verdik. Sakarya'dan 66 km uzaklıkta Karasu ilçesinde longoz. Ama yol gayet düzgün ve hiç bir sıkıntı çekmeden ulaşıyorsunuz. Hatta giderken Ferizli de durup meşhur kavurmalarından yemeden geçmeyin ( şahsen biz yemeden geçmedik :) )

       Aşağıda ki resimlerde de göreceksiniz Longoz su basar orman demekmiş. Acarlar Longozu Türkiyenin en uzun su basar ormanıymış ayrıca. 325 tür kuş ve su menekşesi, göl lalesi gibi ender görünen türler yaşamaktaymış. Bayram nedeniyle mi bilmiyorum ama oldukça kalabalıktı. 




Girişte su üzerinde bir restaurant mevcut ayrıca mesire alanı olarak kullanılan bir yerde var ve burada mangal yapıp çayınızı kahvenizi içebiliyorsunuz. 




Longozu gezmek için bu up uzun tahta köprüyü kullanıyorsunuz (iki kişi yan yana ancak yürüyebilir). 


ve nilüferler.... 




Bu fotoğrafı çok beğendik. Görevli bu şekilde dolaşıyor longozda. 





Longozun sonunda bir bahçe vardı dayanamadık :) 



ve işte ödülümüz :) Biz ilk gezmeye başladığımızda açmış nilüferler yoktu ama dönüş yolunda bir kaç tanesiyle karşılaştık. Gerçekten çok güzellerdi. 

     Longoz gezintimizin ardından Karasu'ya uğradık. Geçen kurban bayramında da eşimle gezmek için gitmiştik sahile bu bayramdan da ailemiz için :) 



Karadeniz... 






  
     Bayramınızın bir günüde böyle geçti... Diğer günümüzde ise Sapanca ve Naturköy gezimiz sizlerle olacak :D 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder