23 Haziran 2014 Pazartesi

DİKMEN YAYLASI, SAKARYA/HENDEK

     Sakarya da yaşamanın güzel taraflarından biri de hafta sonu küçük kaçamaklar yapmak için çok fazla seçeneğinizin olması. İster deniz, göl isterseniz  trekking, yayla gezisi isterseniz de İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir gezileri. Biz de bu hafta sonu için kendimize küçük bir ödül verdik ve Dikmen Yaylası Şenliklerine gittik. Hendek ilçesine 30 km mesafede, deniz seviyesinden 1727m yükseklikte yemyeşil ve buz gibi nefis bir yer Dikmen yaylası. 

       Haziran ayında belirlenen bir hafta sonu yayla şenlikleri yapılıyormuş bu sene 106. yayla şenliklerine katılmak nasip oldu  diyemeyeceğim çünkü biz cumartesi gittiğimiz de sadece pazar yeri kurulmuştu normalde Karadenizli sanatçılar şarkı, türkü söylüyor, halkta horon tepiyormuş. Ancak bu etkinlik pazar günü yapılacakmış o yüzden kaçırdık. Yinede yaylayı gezdik misafirperver halkla muhabbet ettik. Bizi misafir ettiler bir bardak sıcak çaylarını içtik mis gibi dağ kekiği topladık :) Çok keyifli ve hoş bir gün geçirdik. Seneye çadırımızla gidip hafta sonu konaklamayı planlıyoruz.


















Kendime Not: Bir daha çıkarken kazak almayı unutma yanına :)




3 yorum:

  1. Mrb ben de Hendekliyim ama Ankarada yaşıyorum,resimleri görünce içim bi tuhaf oldu,özlemişim yaa:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir zamanlar Ankara da yaşıyordum artık 10 aydır Hendekliyiz :) Sizin için daha sonra yeni fotoğraflar eklerim :)

      Sil
    2. heheh çok güzel olur:) teşekkür ederim:)

      Sil